Menu

L’osteopatia és un sistema de diagnòstic i tractament indicat per a un ampli ventall de quadres clínics. Es tracta d’una teràpia únicament manual, complementària amb la medicina convencional en l’objectiu comú d’ajudar al pacient en la prevenció, conservació i millora de la salut. Pel tractament s’utilitzen tècniques suaus i segures adaptades a cada pacient i a les seves necessitats.

Què i a qui tractem?

Els osteòpates no ens centrem únicament en tractar l’àrea anatòmica que està causant els símptomes. Utilitzem tècniques manuals precises per recuperar l’equilibri en la fisiologia (la funció) dels sistemes del cos humà, eliminant el dolor i recuperant un estat de salut òptim per al pacient.

Tenim uns coneixements profunds d’anatomia i fisiologia, a més d’un gran sentit del tacte i la palpació. Amb aquests fonaments, som capaços de detectar subtils desequilibris físics en el cos.

Podem utilitzar un ampli ventall d’abordatges i tècniques en el tractament manual, tenint en compte l’edat, el sexe, la tipologia i l’estat de salut del pacient.

Els osteòpates ajudem a tota la família; tractant amb eficàcia i màxima seguretat des de nadons i infants a pacients de la tercera edat.

Sobre l'Osteopatia

Tractament. Punts Clau

El cos sencer està connectat

Una gran proporció del cos és aigua i teixit connectiu. Són teixit connectiu els ossos però també els músculs, lligaments, fàscies i vasos sanguinis. També els òrgans interns són especialitzacions d’aquest teixit. Aquests teixits són una continuïtat a través del cos i es mantenen en un estat d’equilibri. Qualsevol àrea de restricció o tensió modificarà l’equilibri a través de tot aquest sistema i, per tant, de tot el cos.

Exemple: Una coixesa modificarà l’equilibri de la pelvis, de la zona lumbar i de les cervicals. El cos ho afrontarà modificant el funcionament mecànic a la pelvis, columna, caixa toràcica, espatlles i cervicals. Si existeix rigidesa o mobilitat restringida en alguna d’aquestes àrees, farà que sigui difícil de compensar la coixesa i que aparegui dolor a la part baixa de l’esquena o de les cervicals; o que puguin aparèixer cefalees tensionals.

La importància de la funció circulatòria

El desequilibri en el funcionament del sistema músculo-esquelètic de la columna pot alterar la circulació sanguínia i els nervis que hi estan relacionats.

La nostra prioritat en el tractament de les àrees d’inflamació és ajudar a restaurar la bona funció circulatòria, per tal de millorar la fisiologia de la zona lesionada fent que el cos pugui iniciar el procés de recuperació.

Excés d’estrès

Tots estem exposats a situacions d’estrès físic o emocional en algun moment de la nostra vida. Els efectes d’aquest estrès o sobrecàrrega poden acumular-se. El cos progressivament pot tenir cada cop més dificultat a superar aquests efectes i fer que apareguin símptomes diversos.

En aquests casos els pacients relaten que se senten com si el cos s’hagués quedat “bloquejat” i se senten incapaços de funcionar correctament.